Življenjski slog

Intimna nega in odstranjevanje dlak: kaj moraš vedeti?

Nega telesa (tuširanje, umivanje las, uporaba dezodorantov, peneče kopeli, depilacija, …) in intimna nega -  sta sestavni del tvojega vsakdanjika.

Intimna nega

Na trgu je na voljo precej različnih izdelkov, namenjenih intimni negi. Vsakršna pretirana raba lahko povzroči težave, sicer pa so ti izdelki dobrodošel dodatek običajnim gelom za tuširanje.

Da zmanjšaš verjetnost za pojav neprijetnih glivičnih vnetij nožnice (srbeče in pekoče spolovilo s pridruženim sirastim izcedkom iz nožnice), uporabljaj bombažno spodnje perilo, izogibaj se nošenju pretesnih (zlasti sintetičnih) oblačil, poskrbi za dovolj spanca, zmanjšaj vnos sladkorjev v telo in se v čim večji meri izogibaj stresu.

Odstranjevanje dlak

Da boš lahko v svojem novem bikiniju kar najbolj zablestela, ne pozabi odstraniti vseh odvečnih dlak na telesu. Na voljo imaš številne možnosti, vendar je britje še vedno najpogostejši (in najhitrejši) način. Na intimnih predelih uporabljaj zgolj preparate, ki so namenjeni temu področju. Tukaj je naštetih nekaj uporabnih nasvetov:

  • Britvice redno menjuj. Britvic, namenjenih enkratni uporabi nikoli ne uporabi večkrat.
  • Po britju poskrbi, da bo koža spolovila suha; po potrebi uporabi kakšno blažilno mazilo. Če je prišlo do vraščenja dlak ali vnetja lasnih mešičkov in se težave stopnjujejo, se posvetuj z zdravnikom.

Po odstranjevanju dlak se izogibaj vročim kopelim in sončenju. Obleci si bombažno spodnje perilo, po možnosti ohlapno.